BLOG DE COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL I TICS

J. MIQUEL LILLO IES ISABEL DE VILLENA VALÈNCIA

PRESENTACIÓ

Posted by jmiquel2 a febrer 16, 2008

Aprofitant que acabe de realitzar un curset (precisament ací a l’institut) sobre les TIC m’he animat a crear un bloc que, encara que en principi va adreçat als alumnes de Comunicació Audiovisual, espere puga resultar útil no solament per a vosaltres sinó per a qualsevol alumne del centre o qualsevol navegant que s’introduïsca en aquest xicotet espai. L’encete avui amb tota la il·lusió aprofitant que estic a casa convalescent a causa d’una operació.

L’assignatura de Comunicació Audiovisual és com una mena de calaix de sastre on es poden treballar diferents aspectes: la imatge, el cinema, la fotografia, la televisió, el còmic, la publicitat, el vídeo, la ràdio, els recursos sonors etc. I fins i tot aspectes molt concrets com per exemple la utilització de la dona en la publicitat o la manipulació informativa. És a dir ens dóna un fum de possibilitats que amb dues hores setmanals és impossible abastar, no podem abordar-los tots amb detall al llarg d’un curs. Així que finalment davant aquesta impossibilitat ens veiem obligats a triar i, en conseqüència, cadascuna de les persones que impartim aquesta assignatura ens decantem per algun o alguns d’ells. Jo, fonamentalment, treballe el cinema, ja que és una de les meues passions, però no m’oblide dels altres aspectes i per descomptat també els hi tracte, especialment la publicitat, encara que ja he expressat que per raons òbvies de temps, ho faig d’una manera general i en ocasions poc detallada i desordenada, però que cobreix eixos coneixements mínims desitjables.

El present espai té com a finalitat ajudar els alumnes de Comunicació Audiovisual de l’IES Isabel de Villena a poder utilitzar els recursos que sobre aquesta assignatura podem trobar a la xarxa . A tal fi crearem uns enllaços ací a la vora perquè els pugueu trobar directament. La idea no és solament donar informació sinó que aquest espai es convertisca en un lloc d’encontre per a poder aprendre a manejar els recursos audiovisuals. Això vol dir que malgrat que jo tracte a classe fonamentalment el cinema en aquest espai trobarem recursos d’aspectes molt variats, precisament perquè ha de servir com a complement del que es treballa a classe. Per tant tindrà un lloc preferencial tot allò relacionat amb els programes informàtics que tenen relació amb el món de la imatge, del vídeo, fotografia etc. és a dir també hi trobareu adreces que us seran de molta utilitat. Com a més és un espai que pot resultar interactiu podreu ajudar a millorar-lo. En aquest sentit si coneixeu adreces o enllaços d’interés no dubteu a comunicar-m’ho, bé a través de classe o al mateix bloc. Resumint, que no sols hi ha una finalitat didàctica sinó que tinc la intenció de convertir el bloc en un punt d’encontre a partir del qual facilitar la recerca dels elements audiovisuals i poder connectar-nos a adreces o enllaços que ens puguen interessar, així com intercanviar experiències que ens vagen enriquint a tots poc a poc.

A través dels dies aquest bloc anirà creixent i s’anirà omplint, així que aquells bloggers que hi entren i que no vegen massa coses, paciència que de mica en mica s’ompli la pica.

Amb l’esperança que el camí iniciat ara arribe a bon port rebeu salutacions cordials

J. Miquel Lillo

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: